Ramazan'ı Şerif tüm hızı ve coşkusuyla İslam aleminde yaşanırken 8. gününe gelindi. Bu akşam da masalarını özel tariflerle donatmak isteyenler iftar menüsü araştırmalarına başladı. Uzmanlar sağlıklı ve fit tarifler önerirken yağlı ve ağır yemeklerden kaçmamızı öneriyor. Peki Bugün ne pişirsem? İşte en lezzetli ve doyurucu iftar menüsü tarifleri
Malzemeler
500 gram kültür mantarı
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
3 su bardağı su (et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet bulyon (eklemek tercihe kalmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke (mantarları haşlarken)
2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavururken)
Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? Tarifi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
2 paket tavuk kanat
Sos malzemesi;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
3-4 diş (iri) rende sarımsak
Yarım limon (sıkılacak)
2-3 tane defne yaprağı
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
İstediğiniz ölçüde tuz
Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
2 su barağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
1 büyük boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı konserve mısır
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak su
Yeteri kadar tuz
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
4 adet domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
2 adet yeşil biber
1 adet salatalık
Maydanoz
Limon suyu
Zeytinyağı
Çoban Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.
Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.
Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin;
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 litre süt
Sosu İçin;
3 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır)
7 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı limon suyu
2 su bardağı su
Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?