ABD'nin New York eyaletinin Buffalo kentinde süpermarkete düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirdi. Korkunç eylemi sırasında canlı yayın açan saldırganın Payton Gendron olduğu ifade edildi.
Yaşanan korkunç olay tüm dünyayı dehşete düşürürken, Gendron'un sözde manifestosu ortaya çıktı.
Katliama böyle gitmiş! ABD'deki süpermarket saldırısının görüntüleri ortaya çıktı | Video
CNN'de yer alan haberde sözde manifestoda beyaz nüfusun 'azalan boyutuna' dikkat çekildiği söylendi.
Gendron'un manifestoda bir süredir cephane satın aldığını ancak ocak ayında kadar saldırıyı planlama konusunda ciddi olmadığını söylediği ifade edildi.
Dün yaşanan olayda 18 yaşındaki Payton Gendron, bir süpermarkete elinde silahla girerek herkese ateş etmişti. Saldırı nedeniyle 10 kişi yaşamını yitirirken 3 kişi ise yaralandı.
Ölenler arasında marketin güvenlik görevlisinin de olduğu belirtdildi. Saldırgana müdahale edenler arasında bir emekli polisin de olduğu öğrenildi.
ABD'de dehşet! Canlı yayın açtı, süpermarketi kana buladı | Video