KEŞKÜL-Ü FUKARA
İçerisindeki toz ve badem ve antep fıstığı ile beraber ağızda adeta kıvam alan Keşkül-ü Fukara tatlısı, sütlü tatlıların arasında en farklı olanıdır. Osmanlı saraylarında tüketilen o enfes keşkül tatlısının asıl adı Keşkül-ü Fukara'dır. Gerçek kıvamını tutturmak için manda ya da keçi sütüyle pişirilen bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
PİLİÇ TOPKAPI
Şık sunumu ve lezzetiyle yedikçe yemek isteyeceğiniz aynı zaman da çok beğeneceğiniz piliç topkapı yemeği sizi geçmişe götürecek. Enfes piliç topkapı Afyon yöresine ait olduğu biliniyor. Hem leziz hem de pratik Piliç topkapı tarifini sizlere sunuyoruz.
BABAGANNUŞ
Günümüzün en sevilen mezelerinden ve sıklıkla da Hatay yöresinde yapılan babagannuşun kökeni aslında Osmanlı'ya dayanıyor. Közlenmiş patlıcan ancak bu kadar lezzetli olabilirdi.