Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını Çizdiğim Satırlar-107

Saklanmak zevktir, bulunmamak ise bir felaket. (D. WINNICOTT / Oyun ve Gerçeklik)

***

Bir şeyin aslını aramanın yüzde doksanı bulamamaktır. Bulmak da bu yüzden onu kimseye anlatamamaktır. (ŞULE GÜRBÜZ /
Coşkuyla Ölmek)

***

Dünyanın nefes alışlarını işitiriz, sessizlik dediğimiz odur. (CLARICE LISPECTOR / The Passion According to G. H.)

***

İnsan yalnız rüyasında tam kendisidir. (REFİK HALİT KARAY / Anahtar )

***

Güzelliğin yeniden dirilme gücü var. Görmek ve duymak yeterli. Canlılığımızın cennetinden içeri giremiyorsak bunun tek sebebi dikkatsizlik, sadece dikkatsizlik... (CHRISTIAN BOBIN / Neşe-İnsan)

***

Varoluşa ilişkin endişeler artık insanın günlük sağlık telaşı içinde unutulup gitmektedir; doktorların sitemleri ve tavsiyeleri her şeyden önemlidir (...) Ömürlerinin istisnai uzunluğu yüzünden dünya çapında ünlenen "en yaşlı" kadın ve erkeklerin eninde sonunda bir böbrek sorunu ya da zatürreeden öldüğünü okur, duyarız ama ölümlü oldukları için öldükleri akla getirilmez. (ZYGMUNT BAUMAN / Mortality, Immortality and Other Life Strategies)

***

Batılılara "Evren ne için yaratıldı?" diye sorulduğunda, "Batı uygarlığını yaratmak için!" diye cevaplarlar. Böyle demeseler bile çoğunun temel kanısı budur. (HALİKARNAS BALIKÇISI / Anadolu'nun Sesi)

***

Bugüne kadar insan kemikleri üzerine inşa edilmemiş tek bir metropol görmediğimi düşünüyorum. Ne Paris, ne Roma, ne Londra. Ne görkemli bir bina, ne bir katedral, ne bir piramit, ne bir bulvar görmedim ki, temelinde sömürü, kan, cinayet, fuhuş, kara para yatmasın. (ALEV ALATLI / Beyaz Türkler Küstüler)

***

Bu dünyayı avucunda oynatan yaşam kahinlerinin, köleleştirdikleri insanlara sundukları istikbal marşı, işitip itaat etmiş bağımsız zihinlerin istiklal marşlarını bastıramayacaktır. (MEHMET SABRİ GENÇ / Karekök Hayat)

***

"Efendim, siz Borges misiniz?" sorusunu "Ara sıra" diye cevaplamıştır usta. Ne zordur insanın kendisi olması. (A. ALİ URAL / Raf Ömrü)

***

Gitmek istiyorum, çıkış nerede? (F. KAFKA / Dava)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA