Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ya siyasi reklam yerleştirilirse?

Malum, seçim dönemindeyiz. Liderler meydan meydan dolaşırken, parti reklamları da ekranlarda kapışıyor. Ama reklamcıların ihmal ettikleri bir husus var ki, o tüyoyu da ben vereyim:
Bilindiği gibi, RTÜK'ün yeni düzenlemesiyle artık dizilerin içine reklam yerleştirilebiliyor.
Öykünün içindeki bir sahne ya da diyalogla, o ürün veya hizmetin reklamı yapılabiliyor.
Peki, programların içine parti reklamları yerleştirilirse nasıl olur? Sıkı tutunun, yokuş aşağı duran hayal gücümün el frenini indiriyorum:
Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni, Şehzade Mustafa'ya ok atmayı öğretmektedir: Der ki, "Sana 6 ok atma hakkı tanıyorum. 6 oku hedefe isabet ettirirsen, bu ülkenin geleceği emin ellerdedir demektir!"
Aşk Bir Hayal dizisinin final bölümü mutlu sonla biter. Jenerikten önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntüsü ekrana düşer: "Aşk bir hayaldi, gerçek oldu..."
Survivor'da en heyecanlı ödül yarışması yapılmaktadır. Acun Ilıcalı, ödülü göstermek için masanın üzerindeki örtüyü kaldırır: İki 'püskevit' arasında lokum durmaktadır. 'Asena' hemen Bozkurt işareti yapar!..
Hürrem üçüncü çocuğunu doğurduktan sonra Başbakan Erdoğan gelip çeyrek altın takar ve gülümseyerek kameraya döner:
"Her eve, her saraya en az üç çocuk istiyorum..."
Ezel'de Kemal Kılıçdaroğlu, köşeye sıkıştırdığı Kenan Birkan'ın yüzüne doğru elindeki mavi dosyayı sallar: "Ya Ezel'in peşini bırakırsın, ya da seninle ilgili elimdeki tüm belgeleri birer birer açıklarım.
Benim adım Kemal!"
Devlet Bahçeli, Bir Kelime Bir İşlem'de yarışmaktadır: "Devlet bize ne verir? Maaş... Bizi kim yarattı? Allah... Birleştir: Maaşallah... Kaç kere? 41... MHP 41'inci yılında iktidara yürüyecek inşallah..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA