Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Meclis'te üstatlar düellosu

"Türkiye'de adam kolay yetişmiyor" denir ya... Bu söz, özel sektör için de geçerlidir, devlet yönetimi için de... Özellikle siyasetçilerde, kamu deneyimi ve seçmen nezdinde etkinlik çok önemlidir.
Farklı birikimdeki isimleri siyasete kazandırıp, takım çalışması yapan partilerin sandık başarısı ise bilinen gerçektir.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesi sonrasında hareketlenen siyasi arena, liderlerin arkasındaki kadroları ve maharetlerini de ön plana çıkaracak gibi. Örneğin, iktidar partisinin de ana muhalefet partisinin de TBMM Grup Yönetimi maliye kökenli iki isme emanet. Maliye müfettişliğinden siyasete atılan, kürsü hâkimiyeti ve esnek cevap verme kabiliyeti ile dikkati çeken AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, şimdi meslektaşı CHP'li Akif Hamzaçebi ile karşı karşıya. Hamzaçebi de Canikli gibi maliye müfettişi formasyonuna sahip. Pek bilinmese de Hamzaçebi, kritik düzenlemeler için TBMM'de kurulan "alt komisyonların" en aktif ismiydi. Hatta, klasik siyaset anlayışını aşan tarzda, teknik bilgisini hükümet tasarılarının şekillenmesine yansıtmaktan da kaçınmadı. Bir anlamda komisyonlarda stajını tamamlayan Hamzaçebi, gerçek sınavı Genel Kurul'da verecek. Hemen belirtelim, Türkiye'nin sayılı caz koleksiyonerleri arasında bulunan Hamzaçebi, "doğaçlamayı" sever.
Bu yönüyle CHP Grubu'na ve Meclis Genel Kurulu'na sunacağı katkı, sürprizleri de beraberinde getirirse kimse şaşırmasın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA