Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Bu leke alınlarından silinmez

15 Temmuz'daki Fetullahçı teröristlerin hain darbe kalkışmasından bu yana özellikle sosyal medyada çok farklı, insanı şaşırtan videolarla karşılaşıyoruz.

Bazen ağlıyorsunuz bazen gülümsüyorsunuz bazen de milletin imanı ve öngörüsü karşısında şapka çıkarıyorsunuz.

Mesela dağdaki bir çoban amcanın videosu dolaşıyor.

Tam da "Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?" diye soran, sözde 'okumuş' geçinenleri mahcup edecek denli içten ve samimi konuşuyor çoban amca.

Darbecileri, FETÖ'yü hatta Batı'yı ve ABD'yi çözmüş amcam. Öyle bir irfan öyle bir feraset...

Belki her gün gazete okumuyor, internete giremiyor ama aydınım diye geçinenleri cebinden çıkarır.

İşte o çoban amcanın sağduyusu, vatan için her şeyi göze alacağını söylemesi, irfanı, 15 Temmuz alçaklığından korudu ülkeyi.

***

Lamı cimi yok. Bir kere herkesin şu hakkı teslim etmesi gerekiyor.

15 Temmuz akşamı, "Dağdaki çoban", "Bidon kafalı", "Göbeğini kaşıyan adam" veya "Çomar" diye sürekli hakarete uğrayan insanlar vatanı, demokrasiyi, özgürlüğümüzü kurtardı.

Onlar, Allah için meydanlara koştu, tankların, kurşunların karşısına dikildi.

Onlar, demokrasi şehidi olmak için değil "Allah", "vatan", "millet" diyerek ölüme koştu.

Onlar,bu aşkla göğsünü ölüme siper etti ama sonuçta onlara küfredenlerin dilinden düşürmediği demokrasiyi, parlamenter sistemi, ülkenin özgürlüğünü kurtardılar. Türkiye'yi, işgalden ve iç savaşa düşmekten kurtardı.

***

Her görüşten, her etnik kökenden, her mezhepten ve her partiden insanlar 15 Temmuz'dan bu yana meydanları bırakmadı.

Çünkü millet darbe girişiminin, vatanı bölmek, işgale ve iç savaşa kapı aralamak anlamına geldiğini gördü.

Mesele, Meclis, havalimanı, köprü, parlamenter sistem veya Erdoğan değil Türkiye'ydi, yani vatan. Türkiye'nin varoluşuna yönelik bu saldırı Anadolu imanı karşısında tutunamadı.

O yüzden İstiklal Savaşı ruhuyla kadınlar birer Nene Hatun'a, erkekler birer Seyit Çavuş'a, gençler birer Ulubatlı Hasan'a dönüştü.

Bunda böyle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi bu "İmanlı çılgın Türk" karşısında hiçbir darbeci, hainlik yapmaya cüret edemez.

***

Hırsız ve katil FETÖ örgütü militanlarının pislikleri yüzünden toplumun bütün kesimleri bu örgüte ucundan kıyısından bulaşmış olanları dahi tecrit ediyor. Zerre kadar itibarları kalmadı. Sadece beddua ve lanet okunuyor bunlara.

Akrabaları FETÖ'den tutuklanmış insanlar bile utanıyor bunu söylemeye. Öyle böyle bir damga değil bu. Hiçbir temizleyicinin silemeyeceği bir 'katil' ve 'hain' damgası.

***

Sosyal medyada tanıdığım koyu CHP'li olan birisi, "Sizin AKP'lilere söyle de ellerini çabuk tutsun FETÖ'yü temizlemek için" diye mesaj attı bana düşünün.

Bedeli biraz ağır oldu ama 79 milyon milletimiz mevzuyu anladı çok şükür.

15 Temmuz'dan bu yana, "Her şerde bir hayır vardır"ı iliklerimize kadar hissetmeye devam ediyoruz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA