Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Türkiye’nin onur mücadelesi

Beş yıldır sınırımızın yanı başındaki Suriye'de 500 bin kişinin katledilmesine göz yumanlara, terörü sınırdan geçirip PKK ve DAİŞ'i ülkemize saldırtanlara karşı Türkiye askeri olarak harekete geçti.
Dün sabaha karşı Türk ordusu, Suriye sınırları içindeki Cerablus'un DAİŞ'ten temizlenmesi ve "müttefiki" ülkelerle omuz omuza ilerleyen Suriye PKK'sı PYD'nin sınırlandırılması için harekât başlattı.
Geçen hafta ABD desteğinde Münbiç'in PYD'ye hediye edildiği gün "O zaman dans" tvitleri atıp halaya duran HDP, Türkiye'nin 'kırmızı çizgim' dediği "Fırat'ın batısı" sözleriyle de alay ediyordu. Ancak dün itibariyle Fırat'ın Batı'sının ne anlama geldiğini onlar da öğrendi.

***
Operasyon kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldığı, atışların devam ettiği, havada sürekli bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu bildirildi.
Türkiye'nin, 98 yıl önce ayrıldığı Suriye'ye bunca yıl sonra dünkü Suriye harekâtı ile tekrar girmesinin müsebbibi "Üst Aklın" emriyle bize savaş açan PKK ve DAİŞ'tir.
Sürekli kaotik Suriye ortamından faydalanarak terör eylemleriyle Türkiye'de de Suriye manzaraları yaşatmak isteyen PKK ve DAİŞ'in son saldırıları sabrımızı taşırdı.
***
Suriye ile 911 km sınırımız var. Ve bu sınır yıllardır küresel güçler tarafından terör örgütlerine peşkeş çekiliyor. Türkiye yıllardır söylediği gibi bir kez de Rusya ile buzları erittikten sonra tüm dünyaya Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu söyledi.
Suriye'nin toprak bütünlüğü çok önemli. Suriye, Suriyelilerindir, teröristlerin değil. DAİŞ tek kurşun atmadan elindeki bölgeleri PYD'ye bırakıyordu. Güya PYD ile savaş halindeydiler. Türkiye büyük oyunu bozuyor. Ha İŞİD ha PYD ha FETÖ
ABD'nin, İngiltere'nin, Rusya'nın, İran'ın vb. ülkelerin sınırları olmamasına rağmen çok önem verdiği(!) Suriye sınırı bizim için elbette çok daha önemlidir. Cerablus, Maare ve Azez arasında terörist unsurlardan arındırılmış bir güvenli bölge oluşturmak ve sınır güvenliğimizi tesis etmek Türkiye'nin onur meselesidir.
***
Türkiye kendi bekası için DAİŞ'i, PKK'yı, FETÖ'yü bitirmek zorundadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebinin Suriye'deki durum olduğuna dikkat çekerek Başkan Yardımcısı Biden'in Türkiye'ye geldiği gün ABD'ye de mesaj verdi: "Feto'yu bize vermek zorundasınız. Mademki biz stratejik ortağız böyle birisini orada barındıramazsınız" dedi.
Özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye çok daha özgüvenli. Erdoğan'ın dünkü konuşmasında da dost-düşman herkes bu özgüvene bir kez daha şahit oldu. Bize düşen de millet olarak sımsıkı birbirimize sarılmak, devletimizin bekası için kökenine, mezhebine, dünya görüşüne bakmadan tüm milli ve yerli unsurlarla omuz omuza devletimize destek vermek.
***
15 Temmuz'da FETÖ'cü teröristler tarafından kendi milletine çevrilen tank namluları dün gerçekten Türkiye düşmanı teröristlere çevrildi. Kahraman Mehmetçik, işte böyle millete değil asıl düşmana çevirir namlusunu.
Kendi tankımızı, kendi füzemizi, kendi uçağımızı, kendi "İHA"larımızı bugünler için ürettik. Allah yardımcımızdır inşallah…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA