Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

CHP için ‘hayırlı’ olacak

Referandumda "Evet" diyeceğini açıklayanlar kimler? AK Parti, MHP, Cumhurbaşkanı, kimi STK temsilcileri ve kimi akademisyenlerle medya, spor ve sanat camiasından isimler.
Referandum'da "Hayır" diyeceğini açıklayanlar kimler? CHP, HDP, SP, İP, PKK, FETÖ'cüler, irili ufaklı marjinal gruplar ile akademi, sanat ve medya camiasından bazı isimler.
Herkese, vereceği oy, anasının ak sütü kadar helaldir. Bunda hiçbir sorun yok. Ancak CHP'liler "Hayır" vereceğini açıklayanlarla kendi isimlerinin yan yana verilmesini istemiyor. İstemiyor da değil şiddetle tepki gösteriyor.
E vatandaş, "Kimler 'Hayır'cı?" diye sorunca ne diyeceğiz? Sadece "CHP ile enteller, tiyatrocular, medyacılar 'hayır' diyor" mu diyeceğiz? "Evet" cephesinde ise kimse, diğer "Evet" diyenlerle anılmaktan rahatsız olmuyor.
CHP, diğer 'Hayır' diyenlerle birlikte anılmaktan şikâyet ediyorsa suçu başkasında aramak yerine önce dönüp kendine baksın. CHP seçmeni Atatürkçü bir arkadaşımla bu konuyu konuşurken, "Görünen köy kılavuz istemez. Sırf Erdoğan karşıtlığı yapacağım diye kimse kusura bakmasın göz göre göre gidip "hayırcı" PKK ve FETÖ ile de yan yana duramayacağım" dedi. Ben değil bir CHP seçmeni bunu diyor.
Bence CHP, bu konuda en azından kampanya sürecinde neler yapabileceğini, kendi tabanında bile karşılık bulan bu 'Olgu'yu iyi düşünsün. 'Algı' diyemiyorum çünkü gerçekten realite bu…

***
Baykal, FETÖ'nün kaset operasyonuyla Genel Başkanlıktan gönderilince yerine kim geldi? Kılıçdaroğlu. FETÖ'cüler, 17-25 Aralık 2013'te "Yolsuzluk kılıfıyla" ele geçirdiği emniyet-yargı eliyle darbe girişiminde bulunurken kimi yanında buldu? Maalesef, Kılıçdaroğlu'nun CHP'sini.
FETÖ'cüler, hazırladıkları yasadışı montaj tapelerini her grup toplantısında TBMM'de kime okuttu? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na. MİT Tırları kumpasıyla uluslararası alanda, "Türkiye DEAŞ'a yardım ediyor" algısı oluşturmaya kalkışan FETÖ'cüler en çok kimden destek gördü? Operasyonla ele geçirdikleri Cumhuriyet gazetesinden ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan.
Devlet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün gazete ve televizyonlarına el koymaya başlayınca FETÖ'cülere en büyük destek kimden geldi? Evet doğru bildiniz. Yine en büyük desteği Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinden gördü.
FETÖ'nün, Türkiye düşmanlarından aldığı talimatla kalkıştığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yine FETÖ'cülerin imdadına CHP yönetimi koştu.
248 şehide ve 2 binin üzerindeki gaziye rağmen Kılıçdaroğlu sadece ve sadece "FETÖ'cü-darbeci mağdurlarları(!)" gündeme getirdi. Bir kez olsun şehit ve gazi ailelerinin mağduriyetinden bahsetmedi.
Hatta günler öncesinden ekranlardan FETÖ darbesini haber veren FETÖ'cü gazeteciler için CHP'lilerden destek bile istedi.
***
CHP ve 'hayırcı' ortağı HDP, şimdi değil on yıllardır her şeye "Hayır" diyor. O yüzden de bir arpa boyu yol alamıyorlar.
Ezici çoğunlukla sandıktan iktidar çıkan AK Parti'ye ülkeyi yönettirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Kapatma davası, e muhtıra, 367 krizi, 17-25 Aralık, 7 Şubat, Gezi, 15 Temmuz, hendek terörü, 6-8 Ekim, terör saldırıları. Daha neler yaşandı kim bilir.
Demokrasiye saygıları yok ama lafa bakarsan demokrasinin savunucuları onlar.
***
Dün Başbakan Yıldırım CHP'ye şöyle seslendi: "Hem ülkeyi kaosa, krize sürükleyeceksiniz, sonra da 'bölünme', 'diktatörlük' teranelerini okuyacaksınız, yemezler. CHP krizlerden, kaoslardan, vesayetlerden medet umarak iktidar olmuştur, yarım yamalak, iktidarın köşesinden kendine yer bulmuştur. Bu sistemde artık buna yer yok." Evet bence de CHP'nin 'Hayır'ının en 'hayırlı' tarafı bu olacak; yeni sistemde kaostan iktidar devşirenlere yer yok…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA