Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT'nin timsahları..

Yıl 1970 falan. TRT televizyonu yeni yayına başlamış.. Ben de Yılmaz Tekin Onay ve arkadaşlarının hazırladığı spor programını sunuyorum salı geceleri.. Bir gece yayına girdik. "İyi geceler sayın seyirciler" diyeceğim. Birden bir telaşlanma stüdyoda.. Yayın kesildi. Ekrana "Lütfen bekleyiniz" yazısı bindi. Stüdyo şefi bana koştu.. "Hıncal rozetin" dedi..
Yakamda Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin rozeti var. MM yazan.. Yakadaki rozet TRT'nin tarafsızlık ilkesine uymuyor, yasak.. Unutmuşum. Yayını kestiler..
Geçen sabah Yüksel Aytuğ'u okurken güldüm.. Güney Afrika'da bu milletin parası ile tatil yapanların hepsi yakasında Lacoste/Timsah armalı gömleklerle arz-ı endam ediyorlarmış.
"Ortada bir sponsor görüntüsü falan yok. Tüm ekip ayni firmanın gömleklerini nasıl giyiyor o halde ve o timsahlar ekrana nasıl geliyor" diye soruyor Yüksel.. Kime soruyor?.. RTÜK'e.. İşte ona güldüm.. RTÜK neyi doğru yapıyor ki?.
İstanbul'da diyelim Lacoste mağazası önünde bir kavga çıktı. Haber filmini yayınlarken, mağazanın tabelasını buzlamak zorundasınız. Yoksa gizli reklamdan eşek yükü ile ceza gelir, RTÜK'ten..
Ama tüm TRT ekibi, nasıl temin edildiği açık, ayni marka gömleklerle ekranda timsah yürüyüşü yaparsa, kimsenin gıkı çıkmaz!..
Ah Yüksel ah.. Ne zaman öğreneceksin bu ülkeyi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA