Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Formula 1’e gençlik aşısı

21 yaşındaki Charles Leclerc, 2019’da Ferrari takımının pilotu oldu. Leclerc, 2019 sezonunun ikinci yarışında pole pozisyonunu kazandı ve Formula 1’de pole pozisyonu kazanan ikinci en genç pilot olarak tarihe geçti

Dünyada en çok takip edilen motor sporları organizasyonları arasında yer alan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2019 sezonu 17 Mart'ta Avustralya Grand Prix'si ile başladı. Toplam 21 etaptan oluşan sezon 1 Aralık'taki Abu Dabi Grand Prix'si ile sona erecek. Diğer sezonlardan farklı olarak Formula 1'e bu yıl gençler damga vuracak gibi görünüyor. 2019 yılında Ferrari takımının ünlü ismi Kimi Raikonen yerine yarışmaya başlayan 21 yaşındaki Charles Leclerc, sezonun daha başında tecrübeli pilotların dişli rakibi olacağını gösterdi. Leclerc, sezonun ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix'sinde sıralama turlarının en hızlı pilotu oldu. Kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazanan Leclerc, ayrıca Formula 1 tarihinde yarışa ilk sırada çıkan en genç ikinci pilot unvanını da elde etti. Tecrübeli pilotların önünde yarışa başlayan Leclerc, performansıyla dikkat çekti. Yarışın bitmesine 10 tur kala aracında yaşadığı bir arıza, Leclerc'in kariyerinin ilk zaferine ulaşmasına engel oldu. Mercedes pilotlarına geçilen Leclerc, yarışmayı üçüncü sırada tamamladı. Böylece kariyerinin ilk podyumunu elde etti. Üçüncülük Leclerc'e 26 puan kazandırdı. Leclerc, bu puanla şampiyonada dördüncülüğe yükseldi.

8 YAŞINDAN BERİ YARIŞIYOR
1997 Monako doğumlu Leclerc, sekiz yaşında yarışmaya başladı. Karting yarışmalarında ulusal ve dünya çapında birçok başarıya imza atan Leclerc, 2017'de Formula 2'de şampiyon olarak dikkatleri üzerine çektitı. 2018'de 33 yıl aradan sonra pistlere geri dönen Alfa Romeo Sauber'in pilotu olan Leclerc, 2019'da ise Ferrari takımında Sebastian Vettel ile yarışmaya başladı.

EFSANENİN OĞLU DA F1'E HAZIRLANIYOR
Formula 1'in gençlik aşılarından biri de efsane isim Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher olacak. Ferrari Pilot Akademisi (FDA) üyesi olan ve bu sezon 2019 FIA Formula 2 Şampiyonası'nda yarışan 20 yaşındaki Alman pilot, Bahreyn'deki testlerde Alfa Romeo Racing C38'in koltuğuna oturdu. Sezon boyunca Scuderia Ferrari ve Alfa Romeo Racing için testlere katılmaya devam edecek olan Mick Schumacher'in bir sonraki testi ise İspanya Grand Prix'i sonrasında Barselona'da gerçekleşecek. Michael Schumacher'in de Charles Leclerc gibi yakın zamanda Formula 1'de yarışacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA