Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Gizemli otomobilde ilk ipucu

İngiliz lüks otomobil markası Rolls-Royce’un Kryptos modelindeki ilk ipucu açıklandı. Markanın her modelinin kaputunu süsleyen Spirit of Ecstasy, şifreyi çözmenin anahtarı

Rolls-Royce Motor Cars, kısa bir süre önce piyasaya sunduğu Wraith Kryptos modeliyle ilgili ilk ipucunu açıkladı. Rolls-Royce Motor Cars CEO'su Torsten Müller-Ötvös, her Rolls- Royce otomobilin kaputunu süsleyen Spirit of Ecstasy'nin bu kodu ortaya çıkarmanın anahtarını elinde tuttuğunu söyledi.
Müller-Ötvös, "Dünyanın her yerinden otomobillerini almaya başlayan müşteriler için ilk ipucunu açıklıyoruz. Kryptos kelimesi SOE tabanının etrafına şifre ile kazınmış ve bilgilerle müşterilerini kriptografik yolculuklarına başlamalarına olanak sağlıyor. Bu kodu çözen ilk müşteri, Rolls-Royce'dan benzersiz bir hediye kazanacak" dedi.
Otomotiv tarihine geçecek ilginç bu otomobil, konforu, motoru ya da teknolojik özellikleriyle değil tasarımında gizli mesajlar içeren, şifreler ve kodlar bulunmasıyla öne çıkıyor. Marka bu nedenle otomobile eski Yunancada gizli, görünmeyen ve kodlanmış anlamına gelen Kryptos adını vermiş. Sadece 50 adet üretilecek otomobil, Rolls-Royce müşterilerini keşif ve macera dolu bir yolculuğa götürecek.

ŞİFREYİ SADECE İKİ KİŞİ BİLİYOR

Bu arada otomobilde gizlenmiş mesajı, tasarımcı ve CEO olmak üzere iki kişi biliyor. Yanıt, mühürlü bir zarfta, Rolls-Royce CEO'sunun kasasında bulunuyor. Müşteriler, kod kırma girişimlerini Rolls- Royce Motor Cars'ın sadece Rolls-Royce sahiplerine özel geliştirdiği uygulaması Whispers üzerinden son derece güvenli bir alan aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

***

Otomobil tutkunları için özel yılbaşı hediyeleri

Yılbaşına kısa bir süre kaldı. Otomobil tutkunu sevdikleriniz için hediye alacaksanız, önerilerimizi dikkate alın. Seçenekler arasında otomobil aksesuvarları, markaların konfeksiyon ürünleri, ev için süs eşyaları vb hediyeler var.
Cila, sprey, şampuan, fırça ve süngerden oluşan otomobil bakım ve temizlik seti
Oto yıkama, dezenfekte ve boya korumadan oluşan hediye çeki
Koltuk kılıfı ve bel destek minderi
Mini buzdolabı.
Kış lastiği
Jant
Katlanabilir sandalye.
Cep telefonu tutucu
Araç içi ses ve görüntü sistemi
Otomobil içi düzenleyici
Otomobil posterleri
Hız kadranı şeklinde masa ve duvar saati
Otomobil tutkunları için araç motoru ya da lastiklerden üretilmiş dekoratif sehpalar
Klasik otomobillerin parçalarından üretilmiş koltuklar
Otomobil markalarına ait konfeksiyon ürünleri ve aksesuarları: Şapka, cüzdan, tişört, kol düğmesi, saat, kalem, çanta, ayakkabı vb.
Nostaljik sürüş eldiveni
Lamborghini, Ferrari, Porsche gibi efsane markaların tarihçesinin yazıldığı özel kitaplar
Otomobil dergilerinin aboneliği
Klasik ya da spor bir otomobil kiralama
Otomobil bilgisayar oyunu
Model otomobiller
Lego otomobil maketleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA