Tebbet Suresi Kuran'da 111. sırada yer alan, Leheb adıyla da geçen bir suredir. Tebbet Suresi okunuşu ve anlamı iyi kavrandığında mana derinliği Müslümanlara ders niteliği taşımaktadır. Tebbet Suresi fazileti de ayrıca araştırılması gereken konular arasındadır. Tebbet Suresi Türkçe meali bilinerek bu sureyi daha bilinçli okuyabilirsiniz. Surenin Arapça okunuşunu bildiğinizde de bu sureyi namazlarda okuyabilirsiniz. Tebbet Suresi anlamı ve merak edilenleri sizler için araştırdık.
Tebbet Suresi okunuşu son derece pratik olup, kolay ezberlenebilen bir suredir. Surenin Arapça ve Türkçe okunuşu bilinerek Tebbet Suresi fazileti kavranabilir. Mekke döneminde inen bu sure, ibretlik bir anlam içermektedir. Tebbet Suresi Türkçe meali, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in amcası ile ilişkisini konu almaktadır. Surenin Kuran'daki asıl adı Leheb Suresi'dir. Tebbet Suresi anlamı ile ilgili merak ettikleriniz yazımızın devamında.
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb
2- Mâ eğnâ anhü mâlühû ve mâ keseb
3- Seyeslâ nâren zâte leheb
4- Vemraetühû hammâletelhatab
5- Fî cî dihâ hablün min mesed
Tebbet suresinin Kuran'daki ismi Leheb Suresi'dir. Surede genel anlamda Peygamber Efendimiz (S.A.V)in amcası ve onun karısının kendisine karşı sergilediği düşmanca tavırlar konu alınmaktadır. Sure, Kuran'ın 111. suresi olup toplamda 5 ayetten oluşmaktadır. Surede, Ebu Leheb gibi servet ve gücüne güvenenleri hazin bir sonun beklediği ifade edilmektedir. Tebbet kelime anlamı itibariyle de kurumak, kahrolmak anlamına gelir. Surenin Arapça okunuşu yukarıdaki gibidir.
Tekasür Suresi Okunuşu ve Anlamı İçin Tıklayınız
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da.
2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.
3. O, alevli bir ateşte yanacak.
4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).
5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.
Surenin Arapça okunuşu kadar Türkçe anlamı ve neyi ifade ettiği de çok önemli bir husustur. Leheb suresi, anlamı itibariyle Peygamber Efendimiz (S.A.V)e düşmanlık yapanları ikaz etmektedir. Bu özelliği ile ibret alınması gereken ifadelerle doludur.
Sûrede Hz. Peygamber'in amcası olup ona karşı düşmanca davranışlar sergileyen Ebû Leheb ve karısı eleştirilmekte, onlar gibi servet ve gücüne güvenenlerin acı sonu bildirilmektedir