Son dakika: Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı.
SON DAKİKA: Antalya Manavgat'ta yangın CANLI YAYIN son durum! Yürekleri yakan anlar kamerada...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yangınla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Manavgat'ta meydana gelen yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz ilk andan itibaren tüm imkanlarıyla yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Dualarımız Manavgat ve yangınla mücadele eden kahraman ekiplerimiz için."
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise şu ifadeleri kullandı: "Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek için Manavgat'a geçiyorum. Ayrıca Mersin Gülnar'da saat 13.09'da başlayan yangına da ekiplerimiz çok kısa sürede müdahale etti. 1 helikopter, 40 Arazöz, 3 dozer, 160 personel ile yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor."
Bakan Pakdemirli, yangını havadan inceliyor:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de "Antalya'da bugüne kadar bu büyüklükte yangın görmedik. 4 mahallemizde evler boşaltılıyor. 19 helikopter yangınlara müdahale ediyor" şeklinde konuştu.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise katıldığı bir canlı yayında şu açıklamaları yaptı: Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı. Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu. Hala devam ediyor, komple yanıyor.
Yerleşim alanlarına girdi. Birçok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli.
Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de A Haber canlı yayınında şunları söyledi: Şu ana kadar 4 köyü boşalttık. İnşallah can kaybı olmaz. Yangını karadan iş makineleri ve itfaiyeler ile kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şehir merkezindeki sıçramaları söndürdük.
Ama kırsal mahallelerdeki yerler zaman zaman alevleniyor, zaman zaman söndürülüyor. Destek kuvvet; Isparta, Burdur ve Konya gibi yakın yerlerden geldi. AFAD ve Orman Bakanlığımız tüm ekipleri ile sahada. Rüzgar yayılmasına sebep oluyor. Umarım kısa sürede kontrol altına alınır.
Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Sebebi ile ilgili yoğun bir çalışma söz konusu. Sebebini yetkililer açıklayacak. Muhtarlarla iletişim halindeyiz. Tüm uyarılar yapıldı. Vatandaşlarımız süratle köyden dışarı akın ettiler. Sadece ekipler müdahaleye gidiyor, vatandaşın bölgeye girmesi engelleniyor. Kriz masası kuruldu.
Evrenseki Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya, vahim tabloyu şu sözlerle özetledi: Evrenseki'nin Yukarıseki Mahallesi yüzde yüzü yandı. Yaparlar Mahallesinin ise yüzde ellisi yandı. Şu anda ekipler uğraşıyor.
AFAD ise yangından 30 vatandaşın etkilendiğini duyurdu... Ayrıca yangından etkilenen üç kişinin yanık tedavisi gördüğü birinin durumun da ağır olduğu açıklandı.
SON DAKİKA: Antalya'da yanan mahalleden canlı yayınla ilk görüntüler! Yürekleri yakan anlar kamerada