Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Bütçe sözü tutulmadı elveda dedi

Salı günü yardımcıları ile telefonda gelecek sezon planlamalarını yapan Obradovic’in, Başkan Ali Koç’un bütçenin daha da düşerek 10 milyon Euro olacağını belirtmesi üzerine F.Bahçe defterini kapattığı iddia edildi

F.Bahçe, koç Obradovic'in ailevi nedenlerle yeni sözleşme imzalamadığını açıklarken, perde arkasında ise ilginç noktalar var. Buna göre Obradovic salı günü gündüz saatlerinde yardımcıları ile telefonda gelecek sezonun yapılanmasına dair görüş alışverişi yaparken kalacağına dair bir izlenim bıraktı. Ancak bunun ardından bir başka telefon görüşmesiyle Obradovic'in, fikrini değiştirdiği iddia edildi.

ÜCRETİNİ BİLE KONUŞMADI
Ayrılık açıklamasından önce başkan Ali Koç'un Sırp hocayı arayarak, bütçenin (10 milyon Euro) daha da düşeceğini söylediği dile getirildi. İstanbul'daki görüşmelerde kendi ücretini bile konuşmayan ve önce oyuncuların birikmiş alacaklarının ödenmesini talep eden Obradovic, ilk etapta belirtilen 15 milyon Euro'luk bütçe için garanti istemişti. Bu konularda çekinceleri sürerken bütçenin daha da düşürüleceğini öğrenen efsane hoca, bunun üzerine ipleri kopardı.

İLİĞİMİZİ KEMİĞİMİZİ...
Fenerbahçe taraftarları Obradovic'in ayrılığı için faturayı başkan Ali Koç'a keserken sosyal medyadan sert mesajlar attılar:
- "Bitti mi hikâyemiz…"
- "Ciğerlerimızi yakan bir dumanla uyandık bu sabah..."
- "Ali Koç çok kötü çuvalladı. Obradovic olayı da üstüne tüy dikti..."
- "Ali Koç geldin sömürdün iliğimizi kemiğimizi… 100 yılda çekeceğimiz kahrı 1 yılda hızlandırılmış şekilde yaşattın bize…"
- "Ali Koç'un eseri sayesinde Fener'den soğudum."
- "Ali Koç çok amatörce davrandı… Obradovic'i gönderme planı da kusursuzdu."
- "Son 6-7 yıldır taraftarı sevindirebilen tek isim Obradovic. Hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyorsun Ali Koç"

YERİNE ÜÇ ADAY VAR
Ufuk Sarıca ve Sarunas Jasikevicius'u liste başı yapan sarı-lacivertliler, Ertuğrul Erdoğan ile de ilgileniyor. Sarıca ve Sarunas'ın kulüpleriyle sözleşmelerinin olması Erdoğan'ı öne çıkarıyor
Fenerbahçe'de gözler şimdi yeni başantrenöre çevrildi. Listede A Milli Basketbol Takımı ve Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ve G.Saray'dan ayrılması beklenen Ertuğrul Erdoğan var. Yabancı aday ise Zalgiris'in hocası Jasikevicius… Sarıca ve Jasikevicius'un kulüpleri ile sözleşmeleri sürüyor. Ayrıca tam 7 yıldır Obradovic'in yardımcılığını yapan Erdem Can'ın da takımın başına geçebileceği iddia ediliyor.

KADRO DAĞILACAK MI?
Fenerbahçe'de yeni başantrenör kadar eldeki oyuncuların durumu da şimdi soru işareti oldu. Zira geçen sezon sözleşme yenilenen, özellikle yabancı oyuncuların yıllık ücretleri 10 milyon doları geçiyor. Ancak başta yılda 2 milyon dolar alan Sloukas olmak üzere Kalinic (1.1 milyon $), Datome (2 milyon 275 bin $) ve Nando de Colo'ya (2 milyon 600 bin $) birçok talip var. Geçen sezon 2 milyon 400 bin dolardan 3 yıllık sözleşme uzatan Vesely'nin maliyeti de bir başka faktör. İtalyan basını da Obradovic'in ayrılmasıyla Datome'nin Milano'ya transferinin önünün açıldığını yazdı.

KOÇ DEĞİRMENİ
Son iki sezonda F.Bahçe'den ayrılanlar listesine Zeljko Obradovic de eklendi
FENERBAHÇE'DE Obradovic ile yeniden anlaşma sağlanamazken, Ali Koç yönetiminde geçen iki sezonda çok sayıda profesyonel ile yollar ayrıldı. Futbol A Takım Teknik Direktörlüğüne getirilen Phillip Cocu ile 129, Erwin Koeman ile 56, Ersun Yanal ile de 444 gün çalıştıktan sonra yolları ayıran Fenerbahçe, büyük umutlarla getirilen sportif direktör Damien Comolli ile de 583 gün sonra ipleri kopardı. Sarılacivertlilerde değişiklikler altyapıda da devam etti. Ali Koç döneminde göreve getirilen altyapı teknik sorumlusu David Badia ve akademi direktörü Serdar Dayat ile de anlaşmazlıklar sonrası ayrılık yaşanmıştı.

AVRUPA'DA SES GETİRDİ
AVRUPA basını başta Sırbistan olmak üzere Obradovic'in kararına geniş yer ayırdı. İşte Avrupa basınında yapılan yorumlar: MARCA: Obradovic'in kararında ailesinden çok bütçenin azalacak olması ve yıldız isimlerin takımdan ayrılma ihtimali etkili oldu. HOTSPORT: Bir devir sona erdi. Obradovic Fenerbahçe'den ayrıldı, basketbola geçici olarak elveda dedi. BLIC: Obradovic, Fenerbahçe'yi bırakarak en beklenmedik kararı aldı. B92: Avrupa'nın en başarılı basketbol koçu Fenerbahçe'den ayrıldı. Şimdi nasıl bir adım atacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA