Suriye Amerikan Konseyi Başkanı Dr. Lababidi 'TSK onları ezip geçecek' | Video

Suriye Amerikan Konseyi Başkanı Dr. Lababidi 'TSK onları ezip geçecek' | Video

03.03.2020 | 15:25

Türkiye Esad rejiminin hain saldırılarına karşılık Bahar Kalkanı Harekatı için düğmeye bastı. Yaşanan süreci ve son durumu Suriye Amerikan Konseyi Başkanı Dr. Zeki Lababidi A HABER özel röportajı ile yorumladı. Lababidi Türkiye’nin Esad rejimine karşı doğru bir adım attığını vurgulayarak; “Türkiye 9 yıldır istediğimiz güvenli bölgeyi dünyaya gösterdi.” şeklinde konuştu.

"ESAD REJİMİ ONLARI EZİP GEÇECEK BİR ORDUYA KARŞI SAVAŞIYOR"

Esad rejiminin attığı adımlara yönelik Zeki Lababidi: "Esad rejimi hata yapıyor ve yaşananlardan ders çıkarmamaktadır. Rejim, öldürmek ve savaşmak dışında hiçbir şeyden anlamıyor. Bu noktada artık onları ezip geçecek bir orduya karşı savaşıyorlar ve bunu anlamıyorlar. Yıllardır sivillere karşı savaşıyorlardı ve orada kazanmalarının sebebi kendilerini savunamayacak insanlara karşı savaşmalarıydı. Rejime ait 2 savaş uçağı düşürüldü ve rejim bundan bir ders çıkarmalıdır. Bu noktadan sonra özgürce insanları öldürüp, evlerini yok edip, onları dünyanın dört bir yanında mülteciye dönüştüremeyeceklerdir. Esad rejiminden kurtulmadığımız sürece Suriyeliler ve bu bölge barışı göremeyecektir." dedi.

Türkiye'nin bölgedeki amacının barışı sağlamak olduğunu belirten Lababidi: "Türk askerleri 3 milyon insanı oldukça dar bir alana itmek yerine sivilleri korumaya ve onlara yaşayabilecekleri bir alan yaratmaya çalışıyor. Türkiye Esad rejiminin saldırılarına karşı doğru adım atmıştır. Türkiye 9 yıldır istediğimiz güvenli bölgeyi dünyaya gösterdi. Suriye halkını koruması gereken savaş uçakları halkı bombalıyor. Sonunda Esad rejimi mesajı alacaktır ve insanlar evlerinde barış içerisinde yaşayacaktır. İdlib'deki tüm operasyonun amacı budur." dedi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA