Enerjisa, enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını desteklemek için "Enerjini Koru" sloganıyla tasarruf hareketi başlattı. Hane halkından başlayacak olan bu hareketle ülke genelinde herkesin enerji tasarrufu yapması ve tüketim davranışlarında bir değişim sağlaması hedefleniyor. Kampanyayla ilgili bilgi veren Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler, sürdürülebilir bir gelecek için ülkeye ve hane halkına fayda sağlayacak çalışmalarını çeşitlendirerek devam edeceklerini söyledi.
BİLİNÇLİ YÖNETİM ŞART
Enerji verimliliğinin bilinçli bir şekilde yönetilmesi durumda Türkiye'nin büyüme ve kalkınmasının destekleneceğinin altını çizen Zaimler, "Bağımsız şirketler tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre halkımızın yüzde 50'sinin gündeminde elektrik tasarrufu alışkanlığı bulunmuyor. Diğer yarısı ise tasarruf konusunda adım atmak istiyor ancak ne yapabileceğini tam olarak bilemiyor. Oysaki hane halkının yıllık enerji tüketiminden sağlanabilecek yüzde 1'lik yani 600 bin megavat saatlik tasarruf, yaklaşık 130 milyon lira katma değer anlamına geliyor" dedi. Zaimler, tüm bu gerçeklerden yola çıkarak toplumda kalıcı bir davranış değişikliği oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.
İNTERNET SİTESİ DE AÇILDI
Zaimler, Enerjisa'nın hem tasarruf kapsamındaki önerilerin alınabileceği hem de kullanıcıların enerji verimliliği konusunda ne kadar duyarlı olduklarını ölçebilecekleri bir internet sitesini de hayata geçirdiğini söyledi. Zaimler, "www.enerjinikoru.com adresine giren tüketiciler, sitedeki küçük testle, enerjiyi ne kadar verimli kullandıklarını öğrenebilirler" diye konuştu.
'ENERJİNİ KORU' HAREKETİ
Enerji
tasarrufunun hane halkından başlayacağına inandıklarını dile getiren Zaimler, Türkiye'deki tüm bireylerin bu konuda daha sorumlu olmaları için 'Enerjini Koru' hareketini başlattıklarını ifade etti. Yaşamın her anında, enerji tasarrufu için yapılabilecek pek çok yöntem olduğunun altını çizen Zaimler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz tasarrufla ilgili neler yapabileceklerini halkımıza anlatmak için yola çıkıyoruz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli mirasımız, daha yaşanabilir bir dünya ve güzel günler. Biliyoruz ki güzel günler, enerji ister."