Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Bugünü değil yarını kurtaralım

SABAH, ING Erkekler Süper Lig ekiplerine basketbolun geleceğini sordu. 14 takımın yetkilileri arasında 3 görüş çıktı. Önceliğin bu sezondan çok geleceği kurtarmaya verilmesi yanında ligi kaldığı yerden oynamak isteyen takımlar da Basketbol Federasyonu’nun kararını bekliyor. Ligin bu sıralamayla tescil edilip play-off oynanması görüşü de Beşiktaş tarafından dillendirildi.

Futbolda, liglerin 12 Haziran'da tekrar başlaması yönünde alınan kararın ardından gözler basketbola çevrildi. Basketbol Federasyonu da kulüplerden sezonun kalanı için görüşlerini yazılı olarak istedi. Biz de ING Basketbol Süper Ligi'nde yer alan 16 takımın 14 tanesinin yetkililerine bu konudaki görüşlerini sorduk. İşte cevaplar:

ANADOLU EFES - ALPER YILMAZ (Genel Direktör)
Öncelikle ligi oynabiliyor muyuz ona bakalım. Oynanırsa play-off sistemi değişecek mi, kalan maçların hepsi mi oynanacak bunlar da önemli. Euroleague'in çalışmaları da var. Federasyon da Euroleague ve Eurocup ile ilgili planları biliyor. Bu konuda en doğru kararı almaya çalışacaktır.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ - ALPASLAN AYDIN (G.Menajer)
Basketbol açısından sezonun devamı doğru bir karar değil. Çoğu kulüp yabancı oyuncuların sözleşmesini feshetti. Oyuncuları geri getirmek hem kendimiz hem de onlar için sağlıklı gözükmüyor. Böyle bir karar alınırsa da biz altyapı oyuncuları ile sezonu tamamlayacağız. Bu da mantıklı gözükmeyecek. Beyaz sezon en iyi çözüm.

BEŞİKTAŞ S.S. - UMUT ŞENOL (Şube Sorumlusu)
Bizim görüşümüz ligin sıralaması ilk 8 ve düşenler bu haliyle belirlensin şeklinde. Ağustos sonu ya da eylülün ilk haftası play-off oynansın. Basketbol için haziran ayının doğru olmayacağını düşünüyorum. Açık alanda oynanan sporla kapalı alanda oynanan farklı. Bu yüzden sağlık açısından riskli olur.

B.ÇEKMECE - SERDAR ÇAĞLAN (GM)
Ligin başlayacağını pek zannetmiyorum çünkü yabancı oyuncuların yüzde 80'i ABD'li ve çoğu ülkelerine döndüler. Mayısın sonunda normalleşme başlayacak deniyor. Yabancıların gelmesi ve karantina gibi süreçleri göz önüne alırsak temmuz ayını bulur ligler. Ancak Euroleague'de iki takımımız var ve onların da aynı tarih için planları var. Artı sözleşmeler belirsiz. Tahminim beyaz sezon ilan edilecek.

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR - NEDİM YÜCEL (Genel Menajer)
Şu an için devam etmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Futbolla basketbolu bir tutmak doğru değil. Çünkü futbolda gelir çok büyük. 4'te 3'ü oynanmış bir sezon da var. Küme düşen takımlar da mucize olmazsa belli. Yabancı oyuncular ülkelerine gitti. ABD'deki durum da belli, onlar nasıl gelecek? Bu sezonu oynatmak için önümüzdeki sezonlar riske edilmemeli.

DARÜŞŞAFAKA TEKFEN - SELÇUK ERNAK (Başantrenör)
Başladığımız işi sahada bitirmeyi çok isterim ama bugünün koşullarında mümkün görünmüyor. Bu sadece kim play-off yapacak, kim şampiyon olacak konusu değil. Aşağıda 1-2 sene yatırım yapmış, kapıya gelmiş takımlar var. Aşağıya düşmemek için uğraşan takımlar var. Ayrıca 1. Lig'de yer alıp seneye ekonomik olarak bunu sağlayamayacak takımlar olabilir mi? Bu konuda da bir çalışma yapılabilir.

GALATASARAY HDİ- ÖMER YALÇINKAYA (Genel Menajer)
Sezonun kalan kısmının oynatılması yönünde tavrımızı koyduk. Sağlık sebeplerinden dolayı ailelerinin yanına giden oyuncuların tekrar geri gelmesini sağlamak ve antrenman süresini ayarlamak çok önemli konular. Alınacak karara saygılıyız. Ama haziranda ama eylülde liglerin oynanarak tamamlanmasını arzu ediyoruz.

GAZİANTEP BASKETBOL - BORAY DAİ (Genel Menajer)
Bu ortamda oynanmasının sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Futbol ve basketbol ayrı kulvarlarda. Futboldaki ekonomi basketbolda yok. Gelecek sezona minimum hasarla girmek adına iyi niyetle bu sezonu nasıl bitireceğimizi düşünmeliyiz.

MEKSA YATIRIM AFYON BELEDİYE - CÖMERT KÜCE (Başkan)
Tamamlanmamış sezon, Beyaz Sezon olarak oynanmamış kabul edilmeli diye düşünüyorum.

OGM ORMAN - ÖZGÜR SALMAN (Genel Menajer)
Açıkçası benim gönlüm oynanmasından yana. Bence şu an Türkiye bu konuda iyi önlemler alındı. Yabancılar olmasa da BGL takımlarından takviyeler alınabilir. Tabii ki eski tadını vermez ama hiç oynanmamasından veya böyle tescil edilmesinden daha adaletli olur.

PINAR KARŞIYAKA - SELİM ÇINAR (Genel Menajer)
TBF'nin vereceği kararı bekliyoruz. Tarih ilerledikçe işin uygulanabilirliğine daha çok engel çıkacaktır. Yabancıların ülkelerinden dönmesi, karantina ve kamp sürelerini düşündükçe bir sonraki sezona da yansıması söz konusu. Eğer oynayacaksak bir an evvel karar alınmalı. Çeşitli senaryolar var ama ne şekilde olursa olsun alınacak kararın herkesi mutlu etmesi olası olmayacak bence. Muhakkak birileri üzülecek.

TEKSÜT BANDIRMA - TURGAY ZEYTİNGÖZ (Genel Menajer)
Açıkçası futbolla basketbolun durumu farklı. Futbolda yabancı oyuncuların birçoğu burada kaldı. Ülkelerine geri dönmediler. Basketbolda yabancı oyuncuların çoğu döndü. Seyahat kısıtlaması ve karantina gibi farklı zorluklar da var. Ancak belli bir idman süresi ile tekrar ligin oynanabileceğini düşünüyorum. Oynanmaması durumunda bu şekilde tescil edilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü oynanmış maçlar var.

TOFAŞ - TOLGA ÖNGÖREN (Genel Menajer)
Herkes gelecek sezonu konuşurken bunun oynanacak bir tarafı yok. Oyunculara da haksızlık yapmış oluruz. Basketbolun sezonu kapatıp orta vadeli süreçte yeni yapılanmayı planlamak lazım. Yeni sezon ne zaman başlar onu da zaman gösterecek. Ekonomi 3-4 sene nasıl olacak. Ligler seyircili mi başlayacak salonlar mı küçülecek? Bunlar konuşuluyor. Buralara konsantre olmamız lazım.

TÜRK TELEKOM - CENK DURAKLAR (Genel Menajer)

Bugün itibarı ile bir şey söylemek yanlış olur. İşin FIBA ve ULEB ile ilgili boyutları da var. Bu sezon tescil edilir veya beyaz sezon edilir.. Asıl önemli olan bu krizin bundan sonrasına yansıması nasıl olacak? Geleceği kurtarmak adına akılcı ve sağlam kararlar alınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA