Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI

İDİL AÇIKALIN

Bu gece için pratik tarifler

Bugün 2016 yılının son günü. Bu akşam büyük ihtimalle hepiniz sevdikleriniz ile bir araya gelecek, ve geçtiğimiz senenin muhasebesini yapacak, yeni gelen seneden ise dileklerinizi sıralayacaksınız. Üzüntü dolu günlerin yaşandığı 2016 yılı nihayet bitiyor.
Yeni seneden en büyük dileğim; dünyadaki tüm savaşların son bulması, çocukların bu dünyada annesiz-babasız kalmaması, ülkemizin refah içinde yaşaması, devletimizin bekasının devamı, halkımızın gücünü kaybetmemesidir.
Mutfaklarımıza bereket, sofralarımıza birlik beraberlik ve sağlık içinde bir arada olmamızı ise yürekten diliyorum.

YILBAŞININ OLMAZLARI
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz yemeği fırında hindi dolma ve yanındaki kestaneli pilav olsa da, ben bu yılbaşı akşamı için yapımı ve sunumu son derece basit olan sebzeli hindi bonfile sarmasını uygun gördüm. Yanında ise yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi balkabağı çorbasını tercih ettim. Tatlı olarak ise ya kuruyemişli yılbaşı tartının ya da içinde çikolata ve kestanenin bulunduğu bir tatlının sofranızda yılbaşı ruhu estireceğini düşünüyorum. Yılbaşı sofrasında lezzetlerden çok sunum ön planda olduğundan, sizlerin bol süslü ve yılbaşı ruhunu yansıtan dekoratif objeler ile bezenmiş leziz sofranızı kırmızılarla buluşturacağınıza eminim.
Tekrar tüm okuyucularımın yeni yılını kutluyorum.
Yeni senede İdilika'nın Mutfağı'nda yeni lezzetlerle buluşmak dileğiyle...

2016'nın öne çıkan lezzetleri
Trileçe: Üç çeşit sütten elde edilen bu Boşnak tatlısı, 2016 yılının öne çıkan lezzetlerinden biri. Hemen hemen her tatlı büfesinde karamellisinden frambuazlısına, hatta çikolatalısına kadar olmazsa olmazdı.

Chia tohumu: Barındırdığı yüksek lif ve protein oranıyla sağlıklı beslenenlerin gündeminden düşmeyen chia, badem ya da soya sütünün içine azıcık bal ve meyve ilavesiyle şahane puding alternatifleriyle kahvaltıları süsledi.

Kinoa: Tahılgillerden olmayan ancak tahıla benzeyen yapısıyla tüm salatalarda yerini alan kinoa, 2016 yılının öne çıkan en havalı lezzetlerinden biri oldu.

Karabuğday: Ekmeğinden pilavına, glutensiz yapısıyla vegan beslenmeyi neredeyse sevdiren karabuğday da 2016 yılının meşhur lezztlerinden oldu.

Detoks: Vücudu toksinlerden arındıran, bazen salata, bazen çorba ama çoğunlukla sadece sıvı beslenme ile kendini gösderen detoks beslenmeyi, 2016 yılında denemeyen kimse kalmadı.

Balkabağı çorbası
2 dilim balkabağı
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
5-6 su bardağı kaynamış su
300 ml. krema
Tuz, karabiber

YAPILIŞI: Sebzeleri minik minik doğrayıp soteliyoruz ve içine et suyu ile kaynar suyu ilave edip pişiriyoruz.
En son krema ilave ederek blenderda çekip servis ediyoruz.

Sebzeli hindi bonfile sarma
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızı kapya biber
500 gr. baby ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
4 adet hindi bonfile
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI: Öncelikle piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteleyin. İçine en son ıspanakları ilave edin. Tuz, karabiber ile lezzetlendirin. Hindi bonfileyi ortadan ikiye ayırıp büyük bir parça elde edin. Poşetin arasına koyup iyice dövün. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve ikişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde sarın. Kürdan ile tutturun. Teflon tavada tereyağını eritin. Hindi sarmaları arkalı önlü mühürleyin. Hindi sarmaları bir fırın kabına alın ve tavaya biraz kaynar su döküp hindiden kalan tüm lezzeti alarak sos olarak hindilerin üzerine gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirip dilimleyerek servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.