Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çocuklar Gülsün Diye..

"Aylar önce, 'Çocuklar Gülsün Diye' diyerek yola çıktık. Gülben Ergen, araştırmacı Elvan Oktar ve ben" dedi, Sevgili Feride Edige..
"Çocukların zihinsel gelişimi ve kişilik yapısının yüzde 70'i, 0- 6 yaşları arasında tamamlanıyor ve bu sürede kazanılan davranış biçimleri yaşam boyunca devam ediyor. Bu bilimsel veri ve Türkiye'de okul öncesi eğitim konusunda kat edilmesi gereken çok yol olması, bizim kampanyamızın şekillenmesinde büyük rol oynadı" diye anlattı, sonra..
Kampanya, 30 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği altı ilin (Trabzon, Mardin, Hatay, Erzurum, Sinop ve Tokat) ulaşılması en güç köylerinde anaokulu yapmak ve servis araçları sağlamak üzere başlamış..
İlk anaokulu 23 Nisan'da Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Bozçalı Beldesi'nde açılmış.
Sonra Mardin/ Nusaybin, Duruca ve Trabzon/ Vakfıkebir, Deregözü köyleri ana okuluna kavuşmuş.
Sırada Erzurum, Sinop ve Hatay'daki anaokullarının inşaatları var.
Gülben Ergen, şimdiye kadar 7 üniversitede düzenlenen panellerde projeyi anlatarak, gençleri bu konuda yüreklendirerek yapacakları katkıların önemini anlamış.. Hatta Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılan panelde okulun öğrencileri Mardin anaokulunun iç donanımını üstlenerek, açılıştan bir gün önce Mardin'e giderek, kendi elleriyle yerleştirmişler.
İnşaatlar 24 saat internet sitesinden canlı olarak izlenebiliyor. Her türlü bilgi, aşama aşama bütün gelişmeler anında kayıtta..

www.cocuklargulsundiye.org
Şimdi bu kampanyaya katılmak istiyorsanız, çok kolay..
TURKCELL ":)" yazıp 1234'e
VODAFONE ":)" yazıp 2345'e
gönderilecek her SMS ile Kampanya'ya 5 lira bağış yapılabiliyor.
Daha büyük yardım yapmak isterseniz bir banka hesabı var..
Garanti Bankası
Çocuklar Gülsün Diye
Şube Kodu: 395
TL: TR97 0006 2000 3950 0009 011111

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA