Seçimlere bir aydan kısa süre kala yabancı şirketlerin Türkiye ilgisi devam ediyor. Önceki seçimlerde 'bekle-gör' politikasına giren yabancılar bu kez şirket avına hız verdi. Geçen hafta otomotivden tekstile kadar birçok Türk firmasına ortak olan yabancı şirketlere İngiliz reklam ve fuar organizasyonu şirketi Tarsus'ta katıldı. Londra Borsası'nda işlem gören İngiliz Tarsus Group, İstanbul merkezli fuar şirketi İstanbul Fuar Hizmetleri'nin (İFO) yüzde 75'ini alarak Türkiye'ye adım attı. ABD, Fransa, Çin, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ofisi bulunan Tarsus Group, yurtdışındaki ilk büyük yatırımını da Türkiye'ye yapmış oldu. Eğitimden savunmaya ilaç sanayisinden tekstile dünyanın bir çok ülkesinde yılda 88 fuar düzenleyen Tarsus Group'un Genel Direktörü Douglas Emslie, gelişmekte olan ülkelere yönelik bir yatırım program yaptıklarını ve bunun ilk adımını ise fuar sektöründe hızla büyüyen Türkiye'de attıklarını söyledi.
İLK ADIM TÜRKİYE OLDU
Emslie, "2013 yılında projelerimizin ve gelirlerimizin yüzde 50'sini gelişmekte olan ülkelerde yapmak istiyoruz. Yatırım kararımızda Türkiye'nin istikrarlı büyümesi de etkili oldu" dedi.
Fuarda Türkiye coğrafyadan kazanacak
2011-2013 arasında Türkiye'nin yüzde 5'in üzerinde büyüme planladığını kaydeden Emslie, "Batı ile Doğu'yu buluşturması fuarcılıkta Türkiye'yi şanslı kılıyor. Burada stratejik açıdan daha fazla iş yapacağız. Fırsatlara açık bu pazar büyümemize destekte bulunacak" diye konuştu. İFO'yu alan Tarsus Group'un sahibi Neville Buch, dünyanın en fazla tanınan organizatörleri arasında gösteriliyor.