Tavuk eti konusunda üretilen şehir efsaneleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucunda boş çıktı. Bakanlığın tespitleri, Türkiye'de güvenle tavuk eti yenilebileceğini ortaya koydu. Türkiye'deki tavuklar hormonsuz, antibiyotiksiz ve GDO'suz. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 'Piliç Eti Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar' adıyla tüketicilere sunduğu broşüre göre, tüm dünyada et tavukları aynı sürede yetiştiriliyor.
HORMON KULLANILMIYOR
Broşürde, "Tavukların hızlı büyümesi için hormon kullanıldığı iddiaları doğru değil. Tavuklara hormon verilemez çünkü hormonlar oldukça pahalı. Hormon, tavuktan pahalı olduğu için zaten kullanılması mümkün değil. Dünyada da Türkiye'de de tavuklarda kullanılabilecek bir hormon henüz yok. Türkiye'deki denetimlerde kanatlı hayvanlarda hormona tek örnekte bile rastlanmadı. Hormon kullanımı yasal değil, ekonomik değil, uygulanabilir değil. Etlik piliçler melezleme yoluyla elde edilen ırklardan seçiliyor. Hibrit (melez) türlerin seleksiyonunda GDO katkısı yok. Gen teknolojisi ile elde edilmiş hibrit türler Türkiye'de var ama GDO'lu yok" denildi.