
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 20 yıldır yuvalandığı Nijerya'da Türk işadamları karşı atağa geçti. 1.8 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığımız ülkede Türk işadamları ticareti iki yılda ikiye katlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda mart ayında Nijerya'da şube açan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ülkede iş süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Türk Enstitü Merkezi kuruyor. Dünya Türk İş Konseyi Nijerya Başkanı ve MÜSİAD Nijerya Şube Başkanı Hüseyin Öztunç, Nijer Eyalet Valisi ile 40 dönümlük bir arazi tahsisi için bir protokol imzaladıklarını söyledi. Öztunç, "Burada bir nevi Türk OSB'si kuracağız. Ülkede oturmuş bir altyapı sistemi yok ve prosedürler çok uzun. Amacımız gerekli yatırımları yaparak işadamlarımıza yatırım için uygun ortam oluşturmak" dedi.
HERHANGİ BİR BEDEL YOK
Öztunç, bu yatırımı gerçekleştikten sonra, Nijerya'ya yatırım için gelen işadamının arazi aramayacağını, altyapı, elektrik, su gibi prosedürlerle uğraşmayacağını ve herhangi bir hizmet bedeli ödemeyeceğini anlattı. Öztunç, "Hedefimiz 2017 sonuna kadar ilk etabı tamamlamak" diye konuştu. Enstitüde fabrikadan shoowrooma, depodan işadamlarının konaklayacağı sitelere kadar her şeyin planlandığını belirten Öztunç, "200 milyon nüfusu olan Nijerya'da bakir topraklar var. Petrol fiyatları düştüğü için tarıma büyük teşvikler veriliyor. Burada ciddi fırsatlar var" şeklinde konuştu.
FETÖ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR
Ülkede FETÖ'nün yıllardır yapılanmasını sürdürdüğünü hatırlatan Öztunç, 15 Temmuz sonrasında örgütün etkisinin zayıflamaya başladığını belirtti. Bu durumun FETÖ'yü daha da saldırgan ve agresif hale getirdiğini aktaran Öztunç, örgütün Nijerya'da vatansever Türk işadamlarını bezdirmeye yönelik yaptırımlar uyguladığını ifade etti. Bankalarla ilişkilerini engellemeye çalıştıklarını aktaran Öztunç, "Kamuya yerleştirdiği adamlarıyla ihalelere fesat karıştırıyor ve Türk işadamlarını saf dışı bırakmaya çalışıyorlar" dedi.
GÖZ KORKUTMAK İÇİN UĞRAŞIYORLAR
Örgütün Nijerya'da son
çırpınışlarını sürdürdüğünü
anlatan
Öztunç, bu
nedenle saldırgan
bir tutum
sergilediklerini
kaydetti. Öztunç,
"İstihbarat servisine
hakkımda
mektup yazmışlar.
Nijerya
gazetelerine verdiğim
röportajlarda
'Bunlar
kravatlı terörist'
değerlendirmelerimi
delil
olarak gösterip
tutuklanmamı
talep etmişler.
Amaçları korkutmak
ve yıldırmak.
FETÖ'nün çok
yakın zamanda
Nijerya'da terör
örgütü olarak
kabul edileceğine
inanıyorum" dedi.
ARTIK ÖRGÜT ÜYELERİNE ŞÜPHEYLE YAKLAŞIYORLAR
Nijerya
tarafında örgüte bir mesafe oluştuğunu anlatan Öztunç, "Onlara karşı artık şüpheyle yaklaşıyorlar. Eskiden ziyaret taleplerini kolay kabul ederken ve medyaya fotoğraf verirken şimdi bundan kaçınıyorlar. Örgüt üyeleriyle bir arada görünmek istemiyorlar" şeklinde konuştu.