Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Mehmet Ali Nuroğlu

Mehmet Ali Nuroğlu (d. 7 Eylül 1979, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Mehmet Ali Nuroğlu (d. 7 Eylül 1979, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Nuroğlu ODTÜ felsefe bölümünde üç yıl eğitim görmesinin ardından burayı bırakarak Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümüne girdi. Daha okul bitmeden Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunlarda görev aldı. Bu sıralarda Semih Sergen'in asistanlığı yaptı. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinde oynamak amacıyla İstanbul'a geldi. 12 Eylül öncesi döneminin farklı bir bakış açısıyla anlatıldığı dizide, devrimci Mehmet karakterini canlandırdı. Daha sonra Zincirbozan filminde ise Reis lakaplı Ülkücü bir genci canlandırmıştır. Daha sonra aynı ekiple Kurtuluş savaşını anlatan Kırık Kanatlar dizisinde rol aldı.

Filmografisi

*"Kış Uykusu"
*"Kusursuzlar" (2012)
*"Bizim Büyük Çaresizliğimiz" (2011)
*"Sonsuz" (2008)
*"Başka Semtin Çocukları" (2008)
*"Nokta" (2008)
*"Peri Tozu" (2007)
*"Zincirbozan" (2007)
*"Cenneti Beklerken" (2006)
*"Umut Adası" (2006)
*"An Eye for a Tooth" (2005)
BİZE ULAŞIN