İmamoğlu vatandaştan bunu da istedi: Kaldırım temizleme dayanışması | Video

İmamoğlu vatandaştan bunu da istedi: Kaldırım temizleme dayanışması | Video

25.01.2022 | 15:49

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetimindeki belediyenin tuzlama ve kar küreme çalışmalarını eksik yapması kentte vatandaşlara zor anlar yaşattı. İmamoğlu bugün ise vatandaşları şoke eden bir tavsiye bulundu. Saatlerce araçlarında mahsur kalan, evlerine ulaşamayan İstanbulluya İmamoğlu şu çağrıda bulundu: “39 ilçeye başarılar diliyorum. Onların da özellikle ara sokaklarda oldukça yoğun işleri olacak. İlçe belediyeleri adına. Hep söylerim onu. Bazen kaldırımlardan çok şikâyetçi oluruz. Ama birçok ülkede gelenektir. Aslında bir apartman kendi kaldırımını kendi temizler, bir dükkân kendi dükkânını önündeki kaldırımı temizler. Yoksa her kaldırıma bir ilçe belediyesi eleman tahsis etse on binlerce eleman yetmez. Bu konuda da dayanışmayı bütün vatandaşlardan istirham ediyoruz.”

İstanbul'da yoğun kar yağışı ardından kar esareti sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tuzlama ve kar küreme çalışmalarını eksik yapması kentte son yılların en büyük rezaletinin yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle vatandaşlar kapanan yollarda saatlerde araçlarında mahsur kaldı, kimileri araçlarını bırakarak evlerine yoğun kar yağışı altında yürümeye çalıştı. Toplu taşıma da ise otobüslerin iptal edilmesi sonrasında metrobüslerde rezalet görüntüler yaşandı.

İBB EKSİK ÇALIŞMA YAPTI
İBB Sözcüsü Murat Ongun ise kar yağışının ilk gününden bu yana Karayolları Ekipleri ve ilçe belediyeleri ile paylaşılanlar da dahil olmak üzere toplam 41670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanıldığını iddia etmişti. Ancak 2017 yılında Kadir Topbaş yönetimindeki İBB, kar yağışı sonrası eksiksiz çalışma yapmış, karla mücadele çalışmalarında, 136 bin ton tuz ve 539 ton solüsyon kullanmıştı.


ÇAĞRISI PES DEDİRTTİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbullu'nun yaşadığı bu sıkıntılara görmezden gelerek bugün sosyal medya hesabından ilginç bir videolu açıklama yaptı. İmamoğlu konuşmasının sonlarında şunları söyledi: "(…) 39 ilçeye başarılar diliyorum. Onların da özellikle ara sokaklarda oldukça yoğun işleri olacak. İlçe belediyeleri adına. Hep söylerim onu. Bazen kaldırımlardan çok şikâyetçi oluruz. Ama birçok ülkede gelenektir. Aslında bir apartman kendi kaldırımını kendi temizler, bir dükkân kendi dükkânını önündeki kaldırımı temizler. Yoksa her kaldırıma bir ilçe belediyesi eleman tahsis etse on binlerce eleman yetmez. Bu konuda da dayanışmayı bütün vatandaşlardan istirham ediyoruz. Yolunuz açık olsun."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
İmamoğlu'nun bu açıklaması sonrasında birçok vatandaş sosyal medyadan İmamoğlu'na tepki gösterdi. "Herkes kendi kaldırımını kendi temizlesin" ifadelerine tepki gösteren, vatandaşlardan bazıları "Her şey çok güzel oldu" sloganına atıf yaparak tepkisini ortaya koydu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA