6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
NATO’nun İdlib toplantısını uzmanlar A Haber’e değerlendirdi

NATO’nun İdlib toplantısını uzmanlar A Haber’e değerlendirdi

28.02.2020 | 15:37

NATO'da Türkiye'nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı sona erdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ‘desteğe devam edeceğiz, bu barış için gereklidir.’ açıklamasını yaptı. Yapılan açıklamaların mesajını Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz ve SETA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun A Haber’e değerlendirdi.

"NATO BEKLENMEYEN BİR AÇIKLAMA YAPMADI"

Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz: "NATO beklenmeyen bir açıklama yapmadı.Türkiye şu anda özellikle sığınmacılar, insan hakları ve terörle mücadele konusunda NATO'yu da temsilen kendi sınırlarında bir mücadele vermektedir. Bu anlamda dün Türkiye'nin sığınmacılara kapılara açacağı ile ilgili açıklaması bir bakıma NATO'ya da bir mesajdı. Biz 'sığınmacılar tehdidi hissediyoruz ve bunu tek başımıza kaldırmayacağız diğer Avrupa ülkeleri de bu yükü taşımak zorunda' derken bugün ki toplantıya vurgu yapmıştı. NATO ise bugün ki toplantısında 5. maddede yer alan terörle mücadele, insan hakları ve sığınmacılar sorunu gibi konuları göz ardı ettiğini söylemek mümkündür." ifadesinde bulundu.

SETA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun: "İnsani kriz ve oluşabilecek mülteci meselesi bu noktada çok önemlidir. Burada oluşan büyük bir bedel vardır ve bunu Türkiye'nin tek başına yüklenmeyeceğini tüm dünya görmüştür. İdlib meselesi sadece Türkiye'nin değil uluslararası bir meseledir. Burası son kale dediğimiz ve milyonlarca insanın yaşadığı bölgedir. Bu harekat devam ederse sivillerin Türkiye üzerinden özellikle Avrupa'ya doğru akın edeceğini görüyoruz ve bunu Türkiye'nin engelleme niyeti yoktur. Dolayısıyla bu anlamda Avrupa'da kaldıramayacağı bir yükle karşı karşıyadır ve Türkiye'ye somut destek vermek durumundalardır fakat bunu yapabilecek siyasi liderlikten de ne yazık ki Avrupalı ülkeler yoksun gözükmektedir." dedi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA