Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Fasulye nedir? Faydaları nelerdir?

Fasulye nedir?

Fasulye: Tam bir protein, vitamin ve mineral deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengin bir besindir. Bu özelliğiyle sindirim sorunu yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Ülkemizin hemen her yerinde yetişebilen yaygın ve bir o kadar da faydalı bir sebze olan fasulyenin haftada bir kaç kez tüketilmesini öneririz.

Faydaları

Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Fasulye, böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Bu konuda bal da oldukça yararlıdır. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığınakarşı faydalı olur.

Fasulye nasıl kullanılır?

Fasulyenin tanelerinden ve yapraklarından faydalanılır. Fasulye, taze ve kuru olarak yemeklerde kullanılabilir. Zehirlenmelerden sonra yenirse iyileşmeyi hızlandırır. Kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider. Ayrıca, fasulye turşusu da oldukça lezzetlidir.

BİZE ULAŞIN