Evden çıkmayan telefon bağımlısı genç; 3 yıl sonra ilk kez duş alıp, tıraş oldu! | Video
17.10.2025 |
10:38
Hatay'da 3 yıla yakın süredir evden çıkmayarak sadece telefonla ve bilgisayarla oynayan 23 yaşındaki genç, 3 yılın ardından ilk defa dışarıya çıktığı günde; hem tıraş oldu hem de banyo yaptı. Barış’ın yıllar sonra yaşadığı yeniliklere karşı ilk söylediğiyse; " Ben bir şey yapmak istemiyorum, iyileştikten sonra da bir şey yapmayı isteyeceğimi sanmıyorum" oldu.
"BİRAZ DİRENÇ GÖSTERDİM AMA ZORLA BENİ KALDIRIP GÖTÜRDÜLER, SAÇ VE SAKAL TIRAŞI OLDUM VE BANYO YAPTIM"
Üç yılın ardından ilk defa banyo yapmak için zorla götürüldüğünü ifade eden Barış Özbay, durumdan mutlu olduğunu söyleyerek "Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden ekipler geldi. Biraz direnç gösterdim ama zorla beni kaldırıp götürdüler. Saç ve sakal tıraşı oldum, banyo yaptım. Sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün yanına geldik. Bundan sonra da eve geri döneceğim. Banyo yapmak ve tıraş olmak güzeldi, kötü olacağını sanmıyordum ama hiçbir şey değişeceğini düşünmüyorum. Benim sıkıntım rahatsızlığım değil. Ben bir şey yapmak istemiyorum, iyileştikten sonra da bir şey yapmayı isteyeceğimi sanmıyorum. Yine tembel gibi takılacağım. İnsan farklı ve yeni şeyler yapınca rahatlıyor. Yenilik olunca mutluyum ve rahatım. Yenilikler için kendimi yormam ama olursa da yok demem" dedi.
"Barış'ı güzel bir hamama götürüp banyo yaptırdık, Tıraş ettirdik ve kıyafetlerini değiştirdik ve bundan sonra bizim Barış'a desteklerimiz devam edecek"
Barış'ı 3 yılın ardından hamama götürülüp banyo yaptırıldığını ve tıraş olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, "İhlas Haber Ajansı'nın Barışla ilgili haberi ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak haberdar olduk. Kurum ekiplerimiz tarafından aileye hane ziyaretinde bulunduk. Barış'ın depremden bu tarafa evden dışarıya çıkma, banyo yapma ve tırnaklarını kesme gibi öz bakımına son derece ihmal ettiğini tespit ettik. Akşam saatlerinde sayın Valimiz Mustafa Masatlı, bizlerle iletişim kurdu. Haberden Sayın Valimizin bilgisi olmuş ve bize talimat verdi. Kurum olarak tekrardan Barış'ın evinde ziyarette bulunduk. Barış'ı güzel bir hamama götürüp banyo yaptırdık. Tıraş ettirdik ve kıyafetlerini değiştirdik. Bundan sonra bizim Barış'a desteklerimiz devam edecek. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz Barış'ın evine gelecek. Gencimizin bazı bedensel ve egzama gibi rahatsızlıkları var. Bu hususta sağlık çalışanları gerekli muayeneleri yapacaklar. Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden gelip Barış'ın kaldığı evi temizlenecek. İnşallah bizde iyi olacağından umutluyuz. Barış günün sonunda bizi ziyarete geldi. Biz bunu teşekkür olarak algılıyoruz. Barış'ın bugün mutlu olduğunu hissettim ve gördüm. Her ne kadar biraz değişikliklere direnç olsa da bugünün barışa iyi geldiğini gözlemledim. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ve tedaviden sonra Barış'ın daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Sıradaki
OTOMATİK OYNAT
Esenyurt’ta bir firmanın kadınlar tuvaletinde gizli kamera bulundu
14.11.2025 | 12:45
Malatya'da 3 aracın karıştığı, 2 kişinin öldüğü zincirleme kaza kamerada
14.11.2025 | 11:15
Antalya'da kaldırımda yürüyen Ukraynalı kadına saldırı anı kamerada
14.11.2025 | 11:10
Kaybolan 15 küçükbaş hayvanı jandarma dronu buldu
14.11.2025 | 09:59
İstanbul Ortaköy'de yedikleri yemekten zehirlenen 2 kardeş öldü
14.11.2025 | 08:38
Ankara'da "kontrollü yıkım" kontrolden çıktı | Video
13.11.2025 | 16:15
Bursa'da eğitim pistinde feci kaza kamerada | Video
13.11.2025 | 15:38
1 kişinin öldüğü tekne kazasının yeni görüntüleri ortaya çıktı | Video
13.11.2025 | 14:57
Narkotik köpeği Tony bagajdaki uyuşturucuyu buldu | Video
13.11.2025 | 14:10
"Canım sıkkın" deyip motosiklet sürücüsüne böyle saldırdı | Video
13.11.2025 | 13:11
Kağıthane’de patlama sonrası duvar sokağa fırladı | Video
13.11.2025 | 11:44
A PARA
ATV
A2TV
ZTK