6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Ordu'da engelli oğluna şiddet uygulayan babanın görüntüleri sosyal medyada olay oldu

Ordu'da engelli oğluna şiddet uygulayan babanın görüntüleri sosyal medyada olay oldu

21.09.2018 | 10:59

Ordu’nun Altınordu ilçesinde engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir gencin babası tarafından ayakkabı ile dövüldüğü görüntüler, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İddiaya göre, ilçenin Şahincili Mahallesi'nde engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan yüzde 90 konuşma ve yürüme engelli oğlunun para istemesine sinirlenen baba, evin önünde ayağındaki ayakkabıyı çıkarıp olanca gücüyle oğlunu dövdü. Babanın engelli oğlunu acımasızca dövdüğü anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilip sosyal medyadan paylaşıldı.


Görüntülerde, yediği dayak sebebiyle tekerlekli sandalyesinden düştüğü gözlenen oğlunu dövmeye devam eden babaya bir vatandaş engel olmaya çalışıyor. Engelli oğlunun ise bağırdığı ve babasının ayakkabını alarak kendisine attığı görülüyor. Görüntüyü izleyenler ise oğlunu ayakkabı ile döven babaya tepki gösterdi. Polisin, ayakkabı ile oğlunu döven babayı gözaltına aldığı öğrenildi.


Valilik açıklama yaptı
Ordu Valiliğinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer vedildi:
"20 Eylül 2018 günü, ilimiz Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi 572 Sokak'ta meydana gelen engelli vatandaşımıza kötü muamele ve kasten yaralama olayının, duyarlı vatandaşlarımız tarafından video kaydı yapılarak, sosyal medyada yayınlanması üzerine Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un talimatıyla gerekli idari işlemler derhal başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak, şüpheli Ali Çiçek(65), oğlu olan mağdur Yusuf Çiçek(33) (yüzde 90 konuşma ve yürüme engelli) ikamet ettiği konutunun önünde darp etmesi üzerine savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır. Mağdur Yusuf Çiçek ise, teyzesi Mehriye Tiryaki'ye teslim edilmiş olup, şüpheli Ali Çiçek'le ilgili tahkikat devam etmektedir."


Koruma altına alınacak
Açıklamada ayrıca, "Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce de duruma müdahil olunmuş ve olayın mağduru olan engelli Yusuf Çiçek, bugün Mehriye Tiryaki'den alınarak, Ünye ilçemizde bulunan Özel Engelli Bakım Merkezinde koruma altına alınacaktır. Ayrıca, engelli Yusuf ÇİÇEK için ailesine ödenen 'evde bakım aylığı' da iptal edilecektir" denildi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA