Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yurdaer Okur

29 Ekim 1974'de Rize'de doğdu.

Bafra Süper Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi "Turizm İşletmeciliği" bölümüne girdi.

Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. Daha Sonra M.S.Ü Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans yaptı.

1999'da Genco Erkal ile tanışan Okur, Dostlar Tiyatrosu'na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı.

Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı.

2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı.

Birçok başarılı yapımda rol alan oyuncuyu asıl üne kavuşturan ise Karadayı dizisinde canlandırdığı Savcı Turgut Akın karakteri oldu.

Rol aldığı oyunlar

Ölümü Yaşamak : Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2010
Yastık Adam : Martin McDonagh - Talimhane Tiyatrosu - 2009
Beş Yıl Geçince : Federico García Lorca - Tiyatro Oyunevi - 2006
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2004
Hortlaklar : Plautus - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2003
Dünyanın Ortasında Bir Yer : Özen Yula - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2003
Benerci Kendini Niçin Öldürdü : Nazım Hikmet - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2001
Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2001
Leenane'in Güzellik Kraliçesi : Martin McDonagh - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
Ketçaplı Spagetti Rainer Hachfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
Yalınayak Sokrates : Maxwell Anderson - Dostlar Tiyatrosu - 1999

Yönettiği oyunlar

Euridice'nin Elleri : Pedro Bloch - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2012
Ben Feuerbach : Tankred Dorst - Trabzon Devlet Tiyatrosu - 2011
Evlenme ve Daha Birsürü : Anton Çehov - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2006
Benim Güzel Pabuçlarım : Dersu Yavuz Altun - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2004

Filmografi

Karadayı - 2012
Türkan (Sinema Filmi) - 2011
Labirent - 2011
Kılıç Günü - 2010
Sakarya Fırat - 2010
Kısık Ateşte 15 Dakika - 2006
Köprü (Dizi) - 2006
Kabuslar Evi - 2006
Gen (Film) - 2005
Belalı Baldız - 2005
Aşk Oyunu - 2005
Sır Çocukları - Aydın Sayman - 2002
Aslı ile Kerem - 2002
Çifte Bela - 2001
Tatlı Hayat - 2001
Üzgünüm Leyla - 2000
Evdeki Yabancı - 2000
Dadı - 2000
Ferhunde Hanımlar

BİZE ULAŞIN